Klinisch beeld

Acne komt bij zowel mannen als vrouwen voor op alle leeftijden, maar laat zich het meest zien in de leeftijdsgroep 12 tot 24 jaar. Acne komt voor op delen van de huid die veel talgklierfollikels bevatten, dit zijn het gezicht, de borst, de rug en schouders.

Acne herken je aan een vette/glimmende huid, zwarte puntjes, witte bultjes, rode pukkels, ontstekingen en vlekjes/littekens die achterblijven van de acne.

Diagnose

Tijdens een persoonlijk intakegesprek wordt de huid door de behandelaar beoordeeld. Aan de hand van het klinisch beeld en jouw wensen wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij het onder controle krijgen van de acne centraal staat.

De behandeling

Acne kent diverse gradaties en om te voorkomen dat de acne zich uitbreidt is een tijdige behandeling aan te bevelen. Een behandeling kan voorkomen dat de acne littekens achterlaat.

De huidtherapeut reinigt uw huid grondig door alle aanwezige comedonen, papels en pustels te verwijderen. Aansluitend kan er een peeling worden uitgevoerd om de huidstructuur te verbeteren en vlekjes te verminderen. De huidtherapeut beschikt ook over een blauwe lamp om de acne middels lichttherapie te behandelen.

Bij de aanwezigheid van acnelittekens kan er aansluitend een behandeling met behulp van microneedling of gefractioneerde C02 laser gestart worden.

Thuisadviezen

Bij de behandeling van acne is het erg belangrijk dat je consequent bent in het dagelijks verzorgen van de huid en met regelmaat een professionele behandeling ondergaat.

De huidtherapeut zal adviseren welke thuisproducten aansluiten bij de acnebehandeling.

Daarnaast is het van belang dat je niet krabt of knijpt in de huid, dit verergert de acne en veroorzaakt veelal littekens.

Prijzen

Een huidtherapeutische acnebehandeling wordt vanuit het aanvullend zorgpakket vergoed door de zorgverzekeraar, wij adviseren je vooraf te laten raadplegen over de hoogte van deze vergoedingen.

BehandelingPrijs
Standaard huidtherapeutische acnebehandeling€ 50,-
In combinatie met blauw licht  € 75,-
Glycolzuur peeling€ 50,-
Skintech peeling Easy Droxy€ 100,-
Skintech TCA peeling€ 175,-
Microneedling€ 100,-
Ontmoet onze specialisten

Wie zijn uw behandelaars?

Bij Majel werken de (cosmetisch) dermatoloog en huidtherapeut nauw samen om een zo mooi mogelijk behandelresultaat te behalen. Onze medewerkers zijn specialisten op hun terrein en waarborgen kwaliteit door met regelmaat nascholing en trainingen bij te wonen.

Marit Loedeman
Huidtherapeute
Bij Majel sinds: 2021
Majel B.V. | Marit Loedeman