Stichting Zorginstelling De Terp
De beste resultaten qua huidverbetering

Hoe doen wij dat?

Wij werken met effectieve producten en resultaatgerichte apparatuur om uw huid in een zo goed mogelijke conditie te krijgen.

Dankzij de unieke samenwerking tussen de cosmetisch dermatoloog en de huidtherapeut kunnen wij u de beste resultaten qua huidverbetering garanderen.

De specialisten volgen jaarlijks diverse opleidingen en cursussen om hun kennis up to date te houden en hun specialisaties uit te breiden. Zo waarborgen wij de kwaliteit van handelen.

Een team met medische specialisten

De cosmetisch dermatoloog

Tegenwoordig wordt er op diverse plaatsen cosmetische zorg aangeboden en de term “dermatologie” regelmatig misbruikt. Bij Majel worden de cosmetische behandelingen uitgevoerd door een dermatoloog. De dermatoloog is een erkend medisch specialist voor huid-, nagel- en haaraandoeningen en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG).

De cosmetisch dermatoloog heeft daarnaast nog aanvullende opleiding en scholing gevolgd op het gebied van cosmetiek. Naast ervaring met cosmetische ingrepen kijkt de dermatoloog ook verder naar de algehele conditie en gesteldheid van de huid. Binnen Majel worden behandelingen uitgevoerd voor huidverbetering, botuline toxine, fillers en (gefractioneerde) C02 laser.

Paramedische specialisten behandelen uw huid

De huidtherapeut

De huidtherapeut is een paramedische specialist in het behandelen van gezonde, zieke of beschadigde huid. Het werkveld van de huidtherapeut is breed en afwisselend: van medisch geïndiceerd (zoals ernstige acne, brandwondlittekens en lymfoedeem) tot cosmetisch gewenst (huidverbetering, verwijderen van overbeharing, tatoeages etc.). Daarnaast kan door een preventief bezoek aan de huidtherapeut een probleem of verergering hiervan voorkomen worden.

Naast het behandelen van de gevolgen van huidproblemen is geven van voorlichting en advies, coachen in leefstijl- en gedragsverandering en het stimuleren van zelfmanagement bij (chronische ) huidaandoeningen een belangrijke onderdeel van het werk van de huidtherapeut. Daarmee is de huidtherapeut de rechterhand van de huisarts en medisch specialist.

De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34) en voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Contact

Onze specialisten

Behandelteam

Majel B.V. | Marit Loedeman
Marit Loedeman
Huidtherapeute
Bij Majel sinds: 2021
Majel B.V. | Dr. Jeltje Schulten
Dr. Jeltje Schulten
Directeur, arts
Bij Majel sinds: 2005