Diagnose

De diagnose hypertrichose of hirsutisme wordt gesteld op het klinisch beeld. Bij verdenking van een onderliggende oorzaak zal nader onderzoek worden gestart en/of worden verwezen naar een ander medisch specialist.

De behandeling

Bij Majel behandelen wij overbeharing middels lasertherapie. Wij beschikken over een diodelaser en een Nd-Yag laser. Gemiddeld zijn er 5 tot 8 laserbehandelingen nodig om de ongewenste haargroei te behandelen.

Met behulp van laserlicht worden de haarfollikels van donkere (bruine en zwarte) haren vernietigd. Een laserbehandeling is snel, effectief en bijna pijnloos. Het voelt alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Om het jou zo aangenaam mogelijk te maken wordt er tijdens de behandeling extra koude lucht op de huid geblazen.

Na de behandeling kan de huid wat rood zien en kan er bij de haarfollikels een lichte zwelling optreden, dit verdwijnt vaak binnen 1 dag.  De huid is na de laserbehandeling wat gevoeliger voor het zonlicht, dus wij adviseren je om de huid dagelijks tegen de zon te beschermen met een zonnebrandcrème SPF50. Na 1 tot 2 weken na de behandeling zie je dat de behandelde haren langzaam gaan uitvallen.

Thuisadviezen

Wanneer je start met een laserbehandeling is het noodzakelijk dat je de te behandelen haren niet meer epileert, harst of verwijderd met ontharingscrème. Deze ontharingsmogelijkheden verminderen namelijk de effectiviteit van de laserbehandeling. Alleen scheren is toegestaan!

Prijzen

Vanuit het aanvullend zorgpakket worden de huidtherapeutische laserbehandelingen in het gelaat bij dames (deels) vergoed. Wij adviseren je om je vooraf te laten raadplegen over de hoogte van deze vergoedingen.

Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een verwijsbrief van de huisarts.

Onderstaande prijzen zijn per behandeling.


BehandelingPrijs
Bovenlip€ 50,-
Kin
€ 60,-
Wangen
€ 100,-
Bakkebaarden
€ 60,-
Gelaat compleet
€ 250,-
Hals
€ 100,-
Oksels€ 100,-
Bikinilijn€ 150,-
Tepelhof€ 50,-
Borst€ 200,-
Rug€ 300,-
Ontmoet onze specialisten

Wie zijn uw behandelaars?

Bij Majel werken de (cosmetisch) dermatoloog en huidtherapeut nauw samen om een zo mooi mogelijk behandelresultaat te behalen. Onze medewerkers zijn specialisten op hun terrein en waarborgen kwaliteit door met regelmaat nascholing en trainingen bij te wonen.

Marit Loedeman
Huidtherapeute
Bij Majel sinds: 2021
Majel B.V. | Marit Loedeman