Verschijnselen

Hyperpigmentatie ontstaan door UV-straling wordt een lentigo solaris  genoemd en komt met name voor aan de handen, (onder)armen, decolleté en het gelaat.
Hyperpigmentatie ontstaan na een ontsteking, wondje of medische ingreep wordt een post- inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) genoemd.
Een andere veelvoorkomende soort hyperpigmentatie is het melasma (zwangerschapsmasker), wat onder andere kan ontstaan door hormonen tijdens de zwangerschap.
De kleur van hyperpigmentatie varieert van lichtbruin tot zwartbruin.  

Diagnose

Aan de hand van het klinisch beeld en jouw voorgeschiedenis wordt er vastgesteld om welk soort hyperpigmentatie het gaat. Soms is aanvullend onderzoek door de dermatoloog nodig.  

Behandeling

Afhankelijk van het soort hyperpigmentatie en jouw wensen bepalen we de meest geschikte methode, dit kan een peeling, laserbehandeling of microneedling behandeling zijn.
Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om hyperpigmentatie effectief te behandelen.            

Prijzen  

BehandelingPrijs
Skintech peeling Easy Droxy€ 100,-
Skintech TCA peeling
€ 175,-
Microneedling
€ 100,-
Laserbehandeling
v.a. € 50,-

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood zien en licht gezwollen zijn. Dit trekt veelal dezelfde dag weer weg. Twee tot zeven dagen na de behandeling kan er een (lichte) afschilfering van de huid plaatsvinden, hierbij is zichtbaar dat het pigment donkerder van kleur wordt. Ook is het mogelijk dat er een klein korstje op de hyperpigmentatie ontstaat. Belangrijk is dat je niet krabbelt aan het korstje of de afschilfering! Tevens dien je de huid extra goed te beschermen met een zonnebrandcrème SPF50. De behandelend specialist zal je na de behandeling adviseren hoe je de huid het beste kunt verzorgen en waar je rekening mee dient te houden.