Wat doet een peeling eigenlijk?

Peelings bevatten o.a. zuren (bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, TCA (trichloorazijnzuur)) die een licht of sterk ‘afschurend’ effect op je huid hebben. De bovenste laag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor verse nieuwe huid.

We maken een onderscheid tussen oppervlakkige, medium en diepe peelings, elk met hun eigen uitwerking en resultaten.

Oppervlakkige peelings

Deze peelings bestaan meestal uit  alfahydroxyzuren (ook wel fruitzuren genoemd) maken je huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze geschikt om acne en mee-eters te behandelen.  Deze peelings bevatten zuren in lage concentraties, hebben vooral een reinigend effect en je gaat er mooi van stralen.

Medium peelings

Als het je om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan zijn medium peelings effectiever. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering. Na een TCA-peeling vervel je doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op een woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.

Diepe peelings

Als je huid diepe rimpels vertoont en veel schade heeft geleden door bijvoorbeeld zon en/of roken, of gewoon omdat je al wat ouder bent, dan kan een diepe peel je huid ‘vervangen’ door ‘nieuwe’ huid. Er bestaan diepe peelings in gradaties diep, dieper en diepst. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van wat je huid nodig heeft om in 1 sessie een hele grote verjongingssprong te maken. Deze diepe peelings bestaan uit fenol, vaak in combinatie met TCA.

Omdat diepe rimpels vaak lokaal voorkomen, bijvoorbeeld op de bovenlip en rondom de ogen, kan een diepe peeling ook op kleine, deelgebieden worden uitgevoerd. De rest van het gezicht wordt dan met een medium peel gedaan. Op deze manier is het ondergaan van een diepe peeling minder heftig.

Diepe peelings mogen uitsluitend door huidtherapeuten of artsen worden aangebracht.


Een peeling is geschikt voor de volgende huidindicaties:

  • Acne
  • Acnelittekens
  • Doffe/grauwe huid
  • Grove poriën
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Hyperpigmentatie

Bij Majel werken wij met de peelingproducten van DermaQuest en Skintech.

Prijzen 

Vanaf €95,-

Ontmoet onze specialisten

Wie zijn uw behandelaars?

Bij Majel werken de (cosmetisch) dermatoloog en huidtherapeut nauw samen om een zo mooi mogelijk behandelresultaat te behalen. Onze medewerkers zijn specialisten op hun terrein en waarborgen kwaliteit door met regelmaat nascholing en trainingen bij te wonen.

Marit Loedeman
Huidtherapeute
Bij Majel sinds: 2021
Majel B.V. | Marit Loedeman